Isolatie

Haal nu het maximum uit uw isolatie.


Voor nieuwbouw of renovatie,voor platte of hellende daken, bieden wij u telkens het meest geschikte product.
Voor pannen en leien daken zijn er sandwichpanelen met PIR (polyurethaanschuim) als isolatiemateriaal.
Meer en meer wordt de traditionele bouwtechniek met kepers vervangen door het plaatsen van geïsoleerde dakelementen. In plaats van laag voor laag zelf aan te moeten brengen, wordt met geïsoleerde dakelementen het dak in één handeling dicht gelegd. Bij de meeste woningen is dit overigens in één dag klaar. De binnenzijde is wit voorgelakt, zodat u ook onder het dak al over prachtige geïsoleerde kamers beschikt.
Na het aanbrengen van het dakgebinte (de spanten en hordingen) worden de geïsoleerde dakelementen één voor één op z'n plaats gelegd met behulp van een kraan. Na de dakelementen worden de pannenlatten geplaatst en daarna de pannen.

 


Ook voor platte daken zijn er isolatieplaten met een zeer hoge isolatiewaarde en dit bij een zo licht en dun mogelijk materiaal. Zo kan er vlot en efficiënt gewerkt worden en wordt ook de constructie minder belast.
Stefaan geeft u deskundig gedetailleerd vakkundig advies.

 

Bouwen of verbouwen kost heel wat geld, daarom doet u er goed aan om op zoek te gaan naar mogelijke premies.

Met dakisolatie kunt u ook heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig. En dat merkt u op uw energiefaktuur. Met de energiewinstcalculator kunt u berekenen hoe snel u uw investering in dakisolatie terugverdient.

Als u inversteert in dakisolatie, kunt u steun krijgen van verschillende instanties. Hierna volgt een handig overzicht van alle voordelen die je kan aavragen in 2018.

 

 • Netbeheerder premie voor dakisolatie 2018
  Zowel zelf geplaatste dakisolatie als de plaatsing door een geregistreerd aannemer komt in Vlaanderen in aanmerking voor een isolatiepremie van de netbeheerder (Eandis of Infrax). Indien je de isolatiewerken zelf uitvoert, zal de premie wel lager liggen dan bij isolatiewerken door een aannemer.
  • Procedure:
   • Een premie aanvragen kun je het gemakkelijkst online doen, al kun je natuurlijk ook de aanvraagformulieren downloaden op de website van je netbeheerder en per post opsturen. Jouw netbeheerder moet die formulieren ten laatste eenjaar na de faktuurdatum ontvangen hebben. Daarna kan het tot 6 maanden duren vooraleer de premie wordt uitbetaald. Je kunt maar één keer per jaar een aanvraagdossier indienen.
   • Als je de isolatie hebt laten plaatsen door een aannemer, zullen de premies waar je recht op hebt dubbel zo hoog zijn als wanneer je de plaatsing zelf hebt verricht.
  • Voorwaarden:
   • Je moet kijken naar de datum op de eindfactuur om te weten in welk jaar je recht hebt op een premie. De datum van betaling heeft hierop geen invloed. Jouw woning moet ook voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het distributienet van de netbeheerder.
   • Ook het isolatiemateriaal moet aan bepaalde voorwaarden voldoen: om recht te hebben op de premie voor dakisolatie moet de Rd-waarde van het dakisolatiemateriaal minimaal 4,5 m² K/W bedragen.
   • Deze waarde mag worden bekomen door de plaatsing van meerdere lagen, maar hou er rekening mee dat al bestaande isolatielagen en de afwerkingslaag niet mogen meegerekend worden. De minimale Rd-waarde moet dus enkel met nieuw geplaatst isolatiemateriaal worden bereikt.
  • Bedrag:
   Voor dakisolatie krijg je, indien je aan de voorwaarden voldoet, een vergoeding van 6 euro per vierkante meter bij plaatsing door aannemer. Voor personen die recht hebben op sociale maximumtarieven voor gas en electriciteit (de zogenaamde beschermde afnemers) gelden de volgende bedragen: 10,50 euro per m² bij plaatsing door een aannemer.
  • Er is ook een burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleideres die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.
 • Verlaagd BTW-tarief
  • als je isolatiewerken laat uitvoeren in een privéwoning die ouder dan 10 jaar is, kom je in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief. Je betaalt dan slechts 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Deze regeling kan dus een flinke vermindering van de kosten betekenen!
 • Vlaamse verbeteringspremie
  • Ga je ook andere werken aan het dak van je bestaande woning uitvoeren? Dan kan je via de Verbeteringspremie van de Vlaamse overheid een premie tot 1250 euro ontvangen. Dakisolatie kan mee gesubsidieeerd worden indien je eveneens de draagstructuur van het dak laat vernieuwen. Aan deze premie zijn de volgende voorwaarden verbonden:
   • De eindfaktuur mag maximaal één jaar oud zijn op het moment van de aanvraag.
   • De woning wordt als hoofdverblijfplaats gebruikt, is minstens 25 jaar oud en gelegen in het Vlaamse Gewest.
   • Het faktuurbedrag moet minstens het dubbele bedragen van het premiebedrdag. Je moet dus minimaal 2500 euro (incl. BTW) aan dakwerken laten uitvoeren, al dan niet door een aannemer.
   • Het inkomen van de bewoner en samenwonende partner mag maximaal 30640 euro bedragen, te verhogen met 1600 per persoon ten laste. Indien je een aanvraag doet in 2018, wordt gekeken naar het gezamelijk belastbaar inkomen van 3 jaar voor aanvraagdatum (inkomstenjaar 2015).
 • Totaalrenovatiebonus
  • Indien je binnen een periode van 5 jaar tijd in 3 of meer energiebesparende maatregelen investeert, maak je aanspraak op de totoaalrenovatiebonus. De volgende maatregelen komen in aanmerking: dak- of zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, vloer- of kelderisolatie, nieuwe beglazing, zonneboiler, warmtepomp en ventilatiesysteem. Voorwaarde is wel dat de eindfaktuur van de eerste investering niet ouder mag zijn dan 01/01/2017. De nieuw geïsoleerde dakoppervlakte moet minstens 30m² zijn.
  • Hoeveel bedraagt de bonus?
   3 investeringen in een eengezinswoning levert een bonus op van 1250 euro. Doe je 4 investeringen, bedraagt de bonus 1750 euro. 5 investeringen levert tot 2750 euro op, 6 investeringen 3750 en 7 investering 4750 euro. Voor appartementen geldt de helft van de bedragen. Voor beschermde afnemers wordt de bonus telkens met 50% verhoogd. De premie kan je aanvragen via de website van netbeheerders Infrax of Eandis.
 • Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de sociale isolatieprojecten voor huurwoningen.
 • In een aantal gemeenten kuntu een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Vind uw gemeentelijke of provinciale premies via 'Zoek uw subsidie' op energiesparen.be. of neem contact op met uw gemeente.
 • Belastingsvermindering dakisolatie
  • De belastingsvermindering voor dakisolatie (30% op het faktuurbedrag) werd in 2017 afgeschaft door de federale overheid.

Houd er rekening mee dat volgens de Vlaamse dakisolatienorm alle Vlaamse daken tegen 2020 geïsoleerd moeten zijn (dakisolatie of zolderisolatie). Als je dak dan niet voldoende geïsoleerd is (minimale R-waarde van 0,75m²K/W) zul je strafpunten krijgen.

 

 

 

 

Klik op een foto om in te zoomen.


Schooldreef 54, 8730 Beernem
Webmaster: Hilde Tavernier