Kunststofafdichting

Voor het afdichten van platte daken wordt er met EPDM gewerkt.

Vroeger hadden platte daken vaak te kampen met vocht- en constructieproblemen. De hedendaagse technieken zijn echter sterk verbeterd, en mits een juiste plaatsing en een correct onderhoud zijn platte daken gelijkwaardig aan hellende daken.
Een plat dak is nooit helemaal plat: een kleine hellingsgraad is van belang om het regenwater op een juiste manier af te voeren. Laat je dak dus plaatsen door een vakman.
Als afwerking kan u zelfs kiezen voor een bewandelbare ondergrond of een trendy oplossing zoals een groendak.


EPDM, volledig verlijmd, kan in volgende situaties worden gebruikt:

 • bij nieuwbouwwoningen
 • bij renovaties waarbij de dakconstructie nog in goede staat is
 • bij renovaties waarbij de dakconstructie dient vervangen te wordenUnieke eigenschappen en voordelen van EPDM Firestone:

 • Weerbestendig en duurzaam.
  Dankzij zijn samenstelling, garandeert Firestone RubberGard EPDM een onovertroffen weerstand tegen ozon, UV-stralen en extreme weersomstandigheden. Het is bijgevolg een bijzonder duurzaam membraan.
 • Snelle en eenvoudige plaatsing.
  Firestone RubberGard EPDM is verkrijbaar in grote folies tot 15m breed en 61m lang. Resultaat: minder naadverbindingen op de werf en kortere plaatsingstijden.
 • Grote flexibiliteit en rekbaarheid.
  Firestone RubberGard EPDM blijft soepel, zelfs bij temperaturen tot -45°C. De folie heeft een rek van mer dan 300% waardoor uitzettingen van de draagstructuur probleemloos worden opgevangen.
 • Lage kost van levenscyclus.
  Firestone RubberGard EPDM vergt weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en de competitieve plaatsingskosten van EPDM daksystemen, zorgt voor een zeer lage kost van levenscyclus.
 • Milieuvriendelijk.
  Firestone RubberGard EPDM is een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij verwerking. De Firestone EPDM fabrieken zijn bovendien gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm voor milieumanagement.

 

Klik op een foto om in te zoomen.


Schooldreef 54, 8730 Beernem
Webmaster: Hilde Tavernier